Skip to main content

Under dom två senaste helgerna har våra rödsvarta lag varit iväg och spelat cuper. Herrarna hade ett P35-lag och ett herrlag med i BIK-cupen i Stenstorp, medan damerna spelade BIF-cupen i Borgstena. Två cuper med förvillande lika namn, men vi skall göra vårt bästa för att hålla isär begreppen!

Först ut var Edsvära/Norra Vångas P35-gäng, dom begav sig fredagen den 12/1 iväg till Stenstorp och efter väl genomförd linimentuppvärmning samt klockrena instruktioner från allsmäktig Joakim ”Kimme” Svensson så gick grabbarna ut och spelade en rätt fin Futsal som sedermera utmynnande i en andraplats i gruppen, och en plats i semifinal.

I semin ställdes laget mot Åsarp/Trädet FK och efter full tid stod det 1-1 på klockan, vilket innebar straffar. Väl där drog motståndarna det längsta strået och rödsvart fick se sig besegrade. Surt som skam, men så är det ibland. P35-laget skall dock ha en stor eloge för väl genomförd turnering och härlig underhållning.

BIK-cupen 2024 – P35
Edsvära/Norra Vånga FF – Borgunda IK 3-0 (Daniel Karlsson, Arvid Mörk, Johan Hötomt)
Götene IF – Edsvära/Norra Vånga FF 1-1 (Daniel Karlsson)
Kinnarp/Slutarps IF -Edsvära/Norra Vånga FF 0-0
Semifinal: Åsarp/Trädet FK – Edsvära/Norra Vånga FF 1-1 (Johan Hötomt), 5-4 efter straffar.

På lördagen var det sedan dags för det yngre gardet att bege sig till Stenstorp, och tyvärr fick man vända hemåt efter gruppspelet med tre raka förluster i bagaget. Det är bara att slicka såren och ta nya tag!

BIK-cupen 2024 – Herrar
Stenstorps IF – Edsvära/Norra Vånga FF 2-0
Edsvära/Norra Vånga FF – Valtorps IF 0-1
Kinnarp/Slutarps IF – Edsvära/Norra Vånga FF 1-0

Under den gångna helgen var det så dags för våra Futsal-damers sista (?) framträdande denna vinter. I arla morgonstund styrde man kosan mot Borgstena för att deltaga i BIF-cupen, och efter ett formidabelt gruppspel så slutade man tvåa och bokade en biljett till kvartsfinalerna. Dock var gruppspelet slut 11:00 och kvartsfinalen skulle spelas 15:45 så en låååååång vila väntade.

Tyvärr visade sig den nyss nämnda vilan vara förrädisk, för i kvartsfinalen ville det sig inte riktigt. Tjejerna spelade fortsatt bra, men bolluslingen ville inte hitta nätet. Det var stolpar, målvaktshänder eller försvarsben i vägen hela tiden, och istället kunde motståndarna i Kabel Åttio/Byttorp sticka upp och göra 1-0. Mycket tungt!

I skrivande stund tyder som sagt det mesta på att detta var vinterns sista framträdande för våra Futsal-damer, och från deras håll vill man rikta ett STORT TACK för denna vinter och för den support och stöttning som funnits. Samtidigt vill föreningen rikta ett lika STORT TACK tillbaka till tjejerna för detta fantastiska initiativ och för den härliga underhållningen Ni bjudit på! Vi alla hoppas på mer Futsal under kommande vinter!

BIF-cupen 2024 – Damer
Edsvära/Norra Vånga FF – Borgstena IF F30 1-0 (Julia Hofling)
Korvarna FC – Edsvära/Norra Vånga FF 2-2 (Ida Mörk, 2st)
Toarpsalliansen lag svart – Edsvära/Norra Vånga FF 0-2 (Ida Mörk, Julia Hofling)
Edsvära/Norra Vånga FF – Borås GIF 1-0 (Alma Lundqvist)
Kvartsfinal: Kabel Åttio/Byttorp – Edsvära/Norra Vånga FF 1-0.

Leave a Reply